Na kolację szaszłyki z piersi indyka

Na kolację szaszłyki z piersi indyka

Dzisiaj taka kolacyjka: szaszłyki pieczone z piersi z indyka, z cukinią, papryką, cebulą i z pieczarkami. I kto mówi że dieta to nuda i monotonia i nic nie smakuje tak, jak potrzeba?!

Oto przykład. Zdrowo, smacznie i kolorowo. Pychota.

Skład

  • 500 g piersi z indyka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 200 g pieczarek

Przygotowanie posiłku

Pierś z indyka przyprawiamy (sol, pieprz, papryka słodka, ostra, zioła prowansalskie, kurkuma, czosnek).

Paprykę, cukinię, cebulę i pieczarki kroimy na małe kawałki.

Nabijamy wszystko na wykałaczki do szaszłyków i pieczemy w temperaturze ok. 180°C przez 25-30 min.